If only for a second…

Als je de website van Stichting Mimi bezoekt, vind je een voorwoord van de voorzitster en stichter Myriam. Zij is een ex-kankerpatiënt en legt uit over haar strijd tegen deze vreselijke ziekte. Ze vertelt over de steun van de psycholoog en over de pruik die ze van haar schoonheidsspecialiste kreeg. Het gaf haar kracht. ‘Uit deze ervaring is mijn overtuiging gegroeid dat kanker niet alleen medisch, maar op alle fronten moet bestreden worden.’

Deze ervaring stond aan de basis van de oprichting van Stichting Mimi. Het wil kankerpatiënten gedurende de moeilijke momenten begeleiden, zo valt te lezen op de website. Het is de kern van de organisatie. Maar hoe kun je iets abstracts – het begeleiden van moeilijke momenten – uitbeelden?

Kanker is een vreselijke ziekte. Het is een aanslag op je lichaam en op je geest. Vanaf het moment dat je hoort dat je kanker hebt, bepaalt het alles en geen dag gaat voorbij dat je er even niet aan denkt. Stichting Mimi (ook actief in o.a. Frankrijk) besloot de zorgen van twintig kankerpatiënten even weg te nemen. Het resultaat is vastgelegd in een clip en boek met de titel ‘Al was het maar een seconde’. Een ontroerend avontuur en de kern van de stichting in minder dan vier minuten.

De clip werd in 6 dagen 1,5 miljoen keer bekeken