Beroemd. Jij kan het worden! (2)

Vorige week schreef ik al hoe je de eerste stappen zet naar beroemdheid. In dit stuk instructies over hoe je geld en aandacht kunt gebruiken om meer geld en aandacht te organiseren. Want beroemd worden is één, nu is het zaak om aan de top te blijven.

Als beroemdheid is het je voornaamste taak om mensen bezig te houden. In positieve of in negatieve zin, dat mag allebei. Gedraag je op zijn minst opvallend en liefst ronduit schokkend. Als je daarbij je fans schoffeert is dat vaak helemaal niet erg.

Kijk bijvoorbeeld naar Guns n’ Roses. Die begonnen steevast anderhalf uur te laat aan hun optredens, maakten ruzie met hun publiek of ze liepen gewoon midden in de set het podium af. Toen dat uit liep op een enorme rel in St. Louis droeg dat alleen maar bij aan het ruige imago van de band. De daaropvolgende wereldtournee stonden ze in uitverkochte stadions.

Het gaat erom dat je leeft zoals je fans niet durven of kunnen leven. Omdat ze het niet kunnen betalen, of het gewoon niet kunnen bedenken. Michael Jackson was daarin de absolute grootmeester. Ga maar na. Hij is nog altijd de enige mens die van huidskleur is veranderd. Een van zijn beste vrienden was een aap. En om zijn verloren jeugd in te halen bouwde hij een pretpark in de achtertuin.

Mensen houden van extremen. Daarom kun je als je zelf heel extreem bent ook weer een heel eind komen met juist alledaagse activiteiten. Denk aan bijvoorbeeld aan ‘Oh Oh Cherso’, de good old sextape of het klysma op nationale televisie.

Dus toon jezelf aan de wereld. Het liefst in je meest rauwe vorm. Maar let op de klok. Beroemdheden leven zelden lang en gelukkig…