Achter de Campagne met Kno’Ledge Cesare

Kno’Ledge Cesare, één van de oprichters van Zwarte Piet is Racisme, heeft een belangrijke les voor iedereen die campagne voert: ‘Je moet er vooral voor zorgen dat je niet in een hoek wordt gedrukt als extremist.’

Job en Rewan gaan op zoek naar het verhaal achter de campagne. In de eerste aflevering praten ze met Kno’Ledge Cesare, één van de oprichters van de bewustwordingscampagne Zwarte Piet is Racisme. Kno’Ledge vertelt openhartig over zijn manier van campagne voeren in deze nieuwe maandelijkse webserie.

‘De bedoeling is eigenlijk dat ik probeer mijn omgeving te inspireren om het beste uit zichzelf te halen, en dat doe ik niet alleen naar de zwarte gemeenschap in Nederland toe, maar eigenlijk naar alle gemeenschappen in Nederland.’ aldus de sociaal activist. ‘Ik vind dat we goed op weg zijn, maar het kan altijd nog beter.’

Kno’Ledge peinst er niet over om te stoppen met sociaal activisme. ‘Stoppen zit er sowieso niet in. Ik zal altijd mezelf blijven inzetten voor een betere samenleving, maar ook voor mezelf. Ik moet ook aan mezelf werken.’ Bekijk nu de eerste aflevering van Achter de Campagne!