Het eerste slachtoffer in de revolutie is de waarheid (2)

De afgelopen dagen vielen honderden, wellicht duizenden doden bij de militaire ontruiming van pleinen die aanhangers van de Moslimbroederschap in Cairo en andere Egyptische steden bezet hielden[…]

Van beide kanten wordt geschermd met tegenstrijdige cijfers over doden en gewonden. In februari, toen ’s werelds beroemdste politieke gevangene nog president van Egypte was, gaf ik in Alexandrië campagnetraining aan jonge leden van acht politieke partijen. Was alles toen werkelijk zo anders dan het op het eerste gezicht nu lijkt? Lees hier het blog dat ik er zes maanden geleden over schreef. Over hoe in revoluties de waarheid altijd het eerste slachtoffer is.

Maarten van Heems
Maarten van Heems is partner bij BKB en fervent wielrenner. Hij werkte aan campagnes voor onder meer KNVB, Alliander, ministerie van SZW, Movember en Tibet. Maarten doet de Europese PR voor Junkie XL en geeft campagne- en communicatietrainingen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Zuid-Afrika. Hij studeerde eerder Geschiedenis in Amsterdam en Russisch in Odessa.